czwartek, 30 sierpnia 2012

Słoneczne Fussilli

Składniki:
  • makaron Fussilli Lunghi
  • Zielone oliwki
  • czarne oliwki
  • papryka czerwona
  • cukinia
  • roszponka
  • sól czosnkowa (Kamis)
  •  feta
  • oliwa z oliwek ( u mnie Lidl)



Sposób przygotowania:

Na odrobinie oliwy extra vergine podsmażyć cukinię pokrojoną w cienkie plasterki.Dodać drobno pokrojoną paprykę i oliwki.Warzywa doprawić do smaku.Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie(powinien być al dente). Czosnek zmiksować z odrobiną oliwy.Dodać go do makaronu.Całość dokładnie wymieszać.Na talerzu układamy kolejno makaron z czosnkiem,smażone warzywa i pokrojoną Fetę.Całość dekorujemy roszponką.

Smacznego!

4 komentarze:

  1. Też używam tej oliwy z Lidla do sałatek:)piękne lekkie danie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie i pysznie się prezentuje, teraz w lidlu tydzień grecki, kupiłam fajną oliwę z ekologicznego gospodarstwa:)

    OdpowiedzUsuń